Advanced Nitrox

Advanced nitrox-kurssi on johdatus tekniikkasukelluksen maailmaan.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka haluavat kehittyä varmemmiksi sukeltajiksi ja raottaa ovea tekniikkasukelluksen maailmaan. Vaikkei tätä kurssia varsinaisesti tekniikkasukeltamiseksi luokitellakaan, niin käytännössä se on juuri sitä. Kurssi antaa tiedot ja taidot hapella rikastetun ilman (40% Nitrox – 100% happi) käyttöön dekompressiossa.

Kurssi koostuu teoriaosuudesta (~12 h), teoriakokeesta, allasharjoittelusta ja neljästä varsinaisesta avovesisukelluksesta.

Advanced Nitrox-kurssin vaatimustaso on korkea, ja kurssilaisilta edellytetään oikean ja turvallisen asenteen lisäksi myös hyvää kuntoa.

Kurssille osallistuminen ja kurssimaksun maksaminen ei automaattisesti takaa kortitusta sukellusten jälkeen. Kurssi ostetaan ja luokitus ansaitaan, kun tiedot, taidot ja asenne ovat vaaditulla tasolla. ”Asennevammaisia” tai ”vaarallisia” sukeltajia ei kortiteta.

Esivaatimukset kurssille osallistumiseen ovat:

Nitrox-peruskurssi, P2, AOWD tai vastaava muun järjestön luokitus. Kurssin menestyksellinen suorittaminen on helpompaa, jos sukelluslokissasi on ennestään 100+ sukellusta. Ikävaatimus kurssille on 15v huoltajan suostumuksella, muussa tapauksessa 18v.

Kurssi asettaa vaatimuksia myös laitteiston suhteen. Oppilaan varusteiden tulee olla mieluusti ns. DIR/hogartian-konfiguraation mukainen kahdennettu järjestelmä.

Vähintään kuitenkin tuplapullopaketti (min. 2x12 L) suljettavalla välisillalla, happipuhdistettu dekosäiliö, kela ja dekopoiju. Myös kaksi maskia, valaisin + varavalaisimet tarvitaan. Syvyyden ja ajan mittaamiseen käytettävien mittareiden tulee olla kahdennetut.

Maksimäärä kurssille on neljä oppilasta, kaksi on minimi kurssi järjestämiseen.

Delfiinit järjestää jäsenilleen Advanced Nitrox-koulutusta tarpeen mukaan.

Lisätietoja saat koulutusvastaavalta.