Trimix

Trimix-koulutus on usein neliportainen. Sinulle sopivin kurssi selviää sekä sukelluskokemuksestasi, aiemmista luokituksistasi ja siitä, millaisia sukelluksia haluat tehdä. Kaikille trimix-kursseille on myös ennakkovaatimuksia - kysy lisää kouluttajaltasi: tekniikkasukellus(a)delfiinit.fi.

Delfiinit järjestää jäsenilleen Trimix-koulutusta seuraavasti:

Alla mainitut kurssit ja hinnat ovat voimassa vain Jyväskylän Delfiinien jäsenille. Liity mukaan hyvään seuraan, ja pääset nauttimaan näistäkin jäseneduista!

Recreational Trimix

Tämä kurssi valmistaa trimixin käyttöön suoranoususukelluksilla. Maksimisyvyys kurssin aikana on 30 m, tai aiempi luokitusrajasi, esim. 40 m deep diver-sukeltajalla.

Kurssilla käytetään sukelluskaasuna trimix-seoksia, joilla vastaava narkoottinen syvyys on maksimissaan 24 metriä. Happea voi sukelluskaasussa olla 21-40%. Esimerkkikaasu voisi siis olla vaikka Tx 28/25 (28% happea ja 25% heliumia).

Tämän kurssin käytyäsi voit minimoida typpinarkoosin, ja pääsi pysyy selvänä myös syvemmillä sukelluksilla. Osaat myös valita kaasuun sopivan määrän happea, jotta saat pohja-aikasi saada maksimoitua.

Esivaatimukset kurssille ovat P1/OWD sekä nitrox-peruskurssi. Kurssille voi osallistua 15-vuotiaat huoltajan suostumuksella, muuten ikäraja on 18 vuotta.

Advanced Recreational Trimix

Tämä on syväsukelluskurssi sinulle, joka haluat kehittyä varmemmaksi sukeltajaksi. Opit valitsemaan sopivan selkäkaasun pohja-ajan maksimoimiseksi, ja vältät typpinarkoosin myös kurssin maksimisyvyyksissä (48 m).

Kurssilla opitaan myös hapella rikastetun kaasun käyttö nopeuttamaan dekompressiota (kurssilla dekompressiopysähdykset ovat rajoitettuja maksimissaan 15 minuuttiin).

Kurssiin kuuluu teoriaosuus, teoriakoe, allasharjoitteet, sekä neljä avovesisukellusta.

Sukellusten yhteenlaskettu alttiinaoloaika tulee olla vähintään 120 minuuttia. Lisäksi kaksi kurssisukelluksista on tehtävä syvyysalueelle 30-48 m.

Esi- ja laitteistovaatimukset ovat samat kuin Advanced Nitrox-kurssilla.

Delfiinit järjestää jäsenilleen Advanced Recreational Trimix-koulutusta tarpeen mukaan. Lisätietoja saat koulutusvastaavalta.

Normoxic trimix

Tämä on tekniikkasukelluskurssi, joka valmistaa sinut sukeltamaan maksimissaan 60 metriin saakka.

Opit minimoimaan riskejä ja saat varmuutta toimia ongelmatilanteissa myös paineen alla.

Kainalopullon käyttö ja dekompression nopeuttaminen ovat sinulle tuttuja jo aiemmilta kursseilta. Tällä kurssilla voidaan kouluttajan harkinnan mukaan käyttää myös kahta eri kylkikannua/dekokaasua.

Kurssi koostuu teorian lisäksi neljästä avovesisukelluksesta, joiden yhteenlasketun alttinaoloajan on oltava minimissään 220 minuuttia. Sukelluksista kaksi tehdään ilmalla, nitroksilla tai trimixillä enintään 39 metriin. Toiset kaksi tehdään trimixillä, ja näiden sukellusten minimisyvyys on 54 metriä.

Esivaatimukset: Advanced Nitrox tai Advanced Recreational Trimix tai vastaava luokitus.

Delfiinit järjestää jäsenilleen normoxic trimix-koulutusta tarpeen mukaan. Lisätietoja saat koulutusvastaavalta.

(Full) Trimix

Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet jo kokenut tekniikkasukeltaja, mutta haluat tehdä syviä (60 m+) sukelluksia jopa sataan metriin saakka.

Kurssi koostuu teorian lisäksi matalasta harjoittelusukelluksesta ja neljästä avovesisukelluksesta. Yksi avovesisukelluksita on tehtävä minimissään 74 metriin. 100 m on kurssisukellusten ehdoton maksimisyvyys

Esivaatimukset: 18 vuoden ikä ja normoxic trimix.

Delfiinit järjestää jäsenilleen trimix-koulutusta tarpeen mukaan. Kurssin hinta määräytyy osallistujien mukaan. Lisätietoja saat koulutusvastaavalta.